Borderland - hulluuden rajamailla
masennus, borderline, ahdistus, mielenterveys, diagnoosi, terapia, psyykelääke, lääkitys, psykofarmaka, anoreksia, GAD, sosiaalinen, fobia, häiriö
50765
home,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-50765,edgt-core-1.1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vigor child-child-ver-1.0.0,vigor-ver-1.11, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

MITÄ ON BORDERLAND?

Borderland on henkilökohtainen saitti, joka kertoo millaista on elää sairauden ja terveyden rajamailla. Se kertoo siitä, mitä kokemusasiantuntijuus on. Se kertoo myös siitä, mitä jää jäljelle, kun ei enää jaksa pitää julkisivua yllä.

Borderland uskaltaa puhua mielenterveydestä – uskallatko sinä?

Kuka on kokemusasiantuntija?

Kokemusasiantuntija on henkilö, joka on käynyt kokemusasiantuntijakoulutuksen, ja jolla on henkilökohtaista kokemusta päihdeongemista ja/tai mielenterveysongelmista.

Lue lisää.

Diagnoosit

Sain ensimmäisen psykiatrisen diagnoosini vuonna 2009. Sen jälkeen olen ajoittain kärsinyt erilaisista ja eriasteisista mielenterveysongelmista.


Lue lisää.

Hoitomenetelmät

Psykiatriassa löytyy monenlaista hoitomenetelmää. Täällä kerron vain niistä, joista minulla itselläni on kokemusta.

Lue lisää.

HENKILÖ BORDERLANDIN TAKANA

Nimeni on Celinda. En ole sairauteni. En ole diagnoosini. Olen ensisijaisesti äiti. Olen avovaimo. Olen työntekijä. Olen myös sisko, tytär ja täti.

Borderland-blogi

Kirjoitan mielenterveydestä, ennakkoluuloista ja stigmasta. Kirjoitan myös perhe-elämästä, äitiydestä ja yrittäjyydestä. Blogini on siis sekasoppa ahdistusta, iloa, masennusta ja tavallista arkea.
Tervetuloa Borderlandiin – elämään hulluuden rajamailla.

Referenssit

”Celinda kertoo rehellisesti ja avoimesti kokemuksistaan. Hänellä on kokemusta mm rankasta koulukiusaamisesta sekä siitä, millaista on olla psyykkisesti sairas ja äiti. Celinda on erinomainen luennoitsija, mutta hänessä on muutakin, hän panee itsensä alttiiksi auttaakseen muita. En ole vuosinani kokemusasiantuntijana koskaan ennen nähnyt kenenkään kokemusasiantuntjian koskettavan täyttä salillista yleisöä niin, että he osoittaisivat suosiota seisaallaan. Mutta siinä Celinda onnistui.”

Pia Alarto, kokemusasiantuntija, kouluttaja, yrittäjä, kokemusasiantuntijoiden oman yhdistyksen KoKoA ry:n perustava jäsen sekä hallituksen jäsen.

”Celinda, koulutettu kokemusasiantuntia, on vahvasti omistautunut jakamaan kokemuksiaan ja tekemään yhteistyötä terveydenhuollon toimijoiden sekä oppilaitosten kanssa, jotta palvelut paranesivat ja tietoisuus kokemusasiantuntijuudesta lisääntyisi. Celinda on luennoinut oppilaillemme, ja palaute on ollut erinomaista. Hänen tapansa jakaa tarinaansa ja luoda kuvaa elämästään lisää ymmärrystä mielenterveydestä ja mielenterveysongelmista. Voin lämpimästi suositella Celindaa erilaisiin kokemusasiantuntijatehtäviin.”

Petra Baarman, koulutusjohtaja, Axxell – Pedagogiikka, sosiaali- ja terveydenhoito.

”Celinda on määrätietoinen, intohimoinen kokemusasiantuntija. Hänellä on erinomaisen asiallinen tapa kertoa tarinaansa niin, että kukaan ei jää kylmäksi. Celinda on vahva nainen, joka ei suostu nujertumaan, vaikka onkin kokenut elämässään kovia. Celinda on ennakkoluuloton ja avoin kaikkia ihmisiä kohtaan. Hän haluaa kaikille hyvää. Hän on selvästi kokemusasiantuntija jolla on sydän ja sielu täyttä kultaa. Celindalla on kokemusasiantuntijuuden saralla monipuolista osaamista, jota hän voi jakaa muille.”

Pamela Kinnunen, koulutusohjaaja

Äitiys

Minulla on kolme lasta. He ovat tärkeintä elämässäni. Kuten maratonjuoksija, joka jakaa voimansa niin, että jaksaa maaliin asti, olen opetellut jakamaan jaksamiseni niin, että se riittää aina lapsilleni. Lapseni ovat kantava voimani, heidän vilpitön rakkautensa on aina antanut minulle voimia ja motivaatiota jaksaa eteenpäin. Lapseni ovat opettaneet minulle paljon ehdottomasta rakkaudesta ja hetkessä elämisestä.

Rakkaus – elämän eliksiiri

Rakastuimme silmänräpäyksessä kun tapasimme, Conny ja minä. Vuosi oli 1997. Meillä ei aina ole ollut helppoa, mutta rakkautemme on tehnyt meistä vahvempia. Olemme vuorotellen kantaneet toisiamme yli vaikeiden aikojen. Yhdessä olemme taistelleet ja selvinneet sairauksista, keskenmenoista ja muista ongelmista. Rakkautemme ei voita kaikkea, mutta se on kantanut meitä silloin, kun kaikki muu ympärillämme on romahtanut.

Työ

Syksystä 2017 lähtien en ole enää yrittäjä. Minulla oli onnea, ja olen nyt mediatoimistolla töissä. Saan tehdä sitä, mitä rakastan, eli digimarkkinointia, tekstien ja sisällön tuottamista nettiin ja painoon. Tämän lisäksi luennoin ja hoidan muita kokemusasiantuntijan tehtäviä ja luottamustehtäviä.