Hoitomenetelmät - Borderland
depression, behandling, ssri, medicin, lyckopiller, psykofarmaka, venlafaxin, mirtazapin, vård, vårdmetod, ångest, GAD
50936
page-template-default,page,page-id-50936,edgt-core-1.1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vigor child-child-ver-1.0.0,vigor-ver-1.11, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Hoitomenetelmät

Tavallisin hoitomenetelmä vaikeassa masennuksessa on terapian ja lääkityksen yhdistelmä. Kun on sairaimmillaan ei voi aloittaa terapiaa, täytyy päästä jaloilleen ennen kuin saa aloittaa terapian. Kerron tästä yleisimmät faktat sekä siitä, mistä minulla on henkilökohtaista kokemusta. Painotan vielä, että en ole psykologi enkä lääkäri, kirjoitan puhtaasti omien kokemuksieni pohjalta.

Kun itse hain apua vuonna 2009 olin vain harmaa varjo itsestäni.
Painoin vain 46 kg, olin vaarallisen laiha, puolet hiuksista oli lähtenyt päästä, en ollut nukkunut kuukausiin. Oli lähellä, että minut olisi ohjatuu sairaalahoitoon, mutta läheisteni avulla ja tuella pystyin aloittamaan tervehtymiseni omassa kodissani. Aloitin yhdistelmälääkityksen, ja minulla oli säännöllisesti yhteys hoitotiimiini. Noin puolen vuoden päästä olin sen verran paremmassa kunnossa, että pystyin aloittamaan intensiivisen psykoanalyyttisen psykoterapian.

Minulla on ollut onni matkassa. Olen löytänyt hyvän psykiatrin, hyvät terapeutit, ja sopivat lääkeyhdistelmät. Tiedän, että tämä ei aina ole niin helppoa. En myöskään ole kärsinyt sivuvaikutuksista, vaikka lääkitys on ollut kovakin. Haluan myös painottaa, että lääkkeet eivät ole turruttaneet tunne-elämääni tai tehnyt minua kylmäksi, kuten useasti väitetään lääkkeiden tekevän. Päinvastoin; lääkkeiden ansiosta olen onneksi saanut mahdollisuuden jälleen tuntea tunteita ja näkemään elämän värejä.

Sen lisäksi, että olen saanut ammattiapua, olen myös yrittänyt tehdä kaikkeni itse, jotta voisin paremmin. Olen käynyt meditaatiokursseja, olen kirjoittanut, olen kuunnellut musiikkia, yrittänyt syödä ja juoda terveellisesti ja säännöllisesti. Olen ostanut puhelimeeni rentoutumis-appeja, lukenut kirjoja ja blogeja mielenhäiriöistä. Faktaa on, että lääkkeet ja terapia voivat olla parantumisen kannalta hyvinkin tärkeitä, mutta isoimman työn joutuu kuitenkin tekemään itse.